Monitr
Vlaamse start-up automatiseert financiële rapportering en cash flow forecasting voor accountants

Vlaamse start-up Monitr automatiseert financiële rapportering en cashflow prognoses voor accountants in België en Nederland, waardoor ze kunnen evolueren naar een adviserende rol in een dynamische markt.

Monitr
Vlaamse fintech ontwikkelt SaaS platform om cash flow forecasting te automatiseren voor KMO’s

Volgens een analyse uitgevoerd door dataspecialist Graydon Creditsafe in opdracht van Unizo kampt een groot aandeel van Vlaamse kleine en middelgrote bedrijven (KMO's) met onvoldoende financiële reserves om hun dagelijkse werking te garanderen en normale bedrijfsrisico's te dekken. Door de indexering van de lonen van meer dan 500.000 bedienden in januari 2023 komt deze voor veel ondernemingen nog verder onder druk.

Datanews Knack
Starter van de week: Monitr geeft kleine ondernemingen inzicht in hun financiële situatie

Wie een zaak opstart, doet dat vaak met beperkte middelen. Het is dan zaak om die het meest efficiënt in te zetten, en op tijd vers geld te zoeken. Met een SaaS-tool wil de Antwerpse start-up Monitr kleine bedrijven voldoende inzicht bieden om daarin te slagen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Presskit

Press & Contacts

Milestones

Tijdlijn🏆

Opgericht in 2019

In 2019 werd Monitr geboren. Pieterjan van Dam, Robrecht Conjaerts en Michiel de Mey richtte Monitr op, met één doel: de wereld van cash flow forecasting voorgoed te veranderen.

2019
2021

Monitr haalt seedfunding op bij Michel Akkermans

Tech investeerder Michel Akkermans investeert 200.000 € om Monitr verder te schalen. Cash is King! Zeker in tijden voor Crisis. 

KMO's kampen vaak met een gebrek om hun cash positie en hun financiën inzichtelijk maken. Dit is vaak een combinatie tussen een gebrek aan tools en de capaciteit voor het inzichtelijk opvolgen hiervan.

Monitr verwerft extra investering van € 500.00

Na meerdere accountantskantoren, retailers, SaaS bedrijven en agencies te overtuigen, als grote namen te strikken als Deloitte, PWC en EY.

Maakt Monitr zich op om de belgische en Nederlandse markt te veroveren.

2022
2022

TOP 40 meest prestigieuze start-ups in België

Genomineerd door Volta ventures plaats Monitr zich op "The Big Score 2022" als één van de 40 meest prestigieuze start-ups in België.

De nominatie werd aan Monitr toegekend wegens zijn innovatief vermogen om cash flow forecasting voor KMO's te automatiseren ‍

Self-service en cash flow automatisering voor KMO's

Binnenkort

2023

Full Color

Monochrome logo

Full colour (Donkere achtergrond)

Full colour (Lichter achtergrond)

Transparant

Download
Hoe wordt data binnen Monitr beveiligt?

Monitr beveiligt jouw data met AES-256-codering en slaat deze op binnen de EU. We maken dagelijks back-ups op meerdere locaties en houden je gegevens automatisch up-to-date om dataverlies te voorkomen. Onze partners zijn GDPR-conform.

Wat doet Monitr en hoe verschilt Monitr van zijn concurrenten?

Wat doet Monitr en hoe verschilt Monitr van zijn concurrenten? Duik mee achter de schermen en bekijk onze pitch op de The Big Score.

💡Wat is the Big Score?

The Big Score is een tech event om de 40 meest veelbelovende start-ups & scale ups onder de aandacht te brengen en in contact te brengen met internationale tech investeerders en innovators.

💡Hoe verschilt Monitr van andere concurrenten?

Hoewel iedereen een prognose kan maken, oefent de manier waarop ze berekend wordt, een grote invloed uit op de betrouwbaarheid van je resultaat. Om deze reden doet Monitr de volgende zaken fundamenteel anders.

⏩ #1: We trekken geen cijfers uit verleden door

Het opmaken van je forecast op basis van cijfers uit verleden, is eenvoudig, maar vaak inaccuraat. Daarom berekent Monitr je cash flow in real-time. Hierdoor trek je geen cijfers uit het verleden door en wordt je budget automatisch vanaf nul opgebouwd o.b.v. je boekhouding, budget modules en live integraties.

⏩ #2: We maken gebruik van budgetmodules

Een budget module omvat een stap voor stap configurator om op een specifieke manier je cashflow te berekenen. Zo kan je in enkele klikken een cash flow forecast samenstellen en bijsturen met live data, om een accurater een betrouwbaar beeld te krijgen op korte termijn.

⏩ #3: We bouwen je budget volledig op vanaf 0

Monitr maakt gebruik van een bottom-up methode. Hierdoor wordt je forecast vanaf nul samengesteld, zowel o.b.v. lange termijn assumpties als o.b.v. operationele data en historische data. Dit zorgt ervoor dat je niet zomaar cijfers uit verleden doortrekt. Wat maakt dat je een betrouwbaar beeld krijg van je effectieve kosten en opbrengsten en je forecast betrouwbaarder wordt op lange en korte termijn.

Wat zijn budgetmodules en hoe bereken ze mijn cashflow?

Hoewel iedereen een prognose kan maken, oefent de manier waarop ze berekend wordt, een grote invloed uit op je resultaat. Om deze reden maakt Monitr gebruik van geautomatiseerde budget modules.

⏩ Wat is een budgetmodule?

Een budgetmodule kan je zien als logische rekenmodel. Deze vervangt in wezen je spreadsheet en de complexiteit die daarbij gepaard gaat.

⏩ Budgetmodule vs spreadsheets?

Door spreadsheets te vervangen door rekenmodules. Elimineer je de kans op fouten in je cijfers omdat je manuele invoer beperkt. Verder moet je jezelf ook geen zorgen maken over hoe je cash flow berekend wordt. Een rekenmodule wordt bijkomstig aangepast aan jouw sector. Op deze manier word je cash flow altijd accuraat berekent en blijven je cijfers up-to-date.

✅ Houdt je cijfers live en up-to-date

✅ Best-practice model om je cashflow automatisch te berekenen

✅ Zorgt ervoor dat je jouw data maar eenmaal hoeft in te geven. Geen dubbel invoer.

✅ Verbetert de accuraatheid van je forecast en past je prognoses in real-time aan op korte termijn.

Wat is het voordeel van je boekhouding te linken aan je cash flow software?

Op het moment dat er een wijziging in je boekhouding plaatsvindt, dan wordt deze automatisch met Monitr gesynchroniseerd. Dit zorgt ervoor dat je zelf niets moet invoeren en verder manuele of dubbele invoer wordt beperkt.

⏩ #1: Real-time - geen dubbele invoer:

Op het moment dat er een wijziging in je boekhouding plaatsvindt, dan wordt deze automatisch met Monitr gesynchroniseerd. Dit zorgt ervoor dat je zelf niets moet invoeren en verder manuele of dubbele invoer wordt beperkt.

⏩ #2: Accuraat - real-time:

Monitr maakt gebruik van een indirecte cash flow forecasting methode. Dit betekent dat je budget opbouwt vanuit je boekhouding. Op deze manier neem je niet zomaar cijfers uit het verleden over en rijkt je cash flow forecast verder dan inkomsten en uitgaven alleen.

⏩ #3: Interactief - inzichtelijk:

Aangezien Monitr een real-time platform is, wordt je data in real-time weergegeven. Verder kan je in Monitr je data indelen en uitsplitsen op basis van analytische assen, beschik je over een uitgebreide rapporteringstructuur die zowel een balans , resultatenrekening en een cash flow statement omvat en is diezelfde structuur interactief en geheel aanpasbaar.

Op deze manier kan gebruik maken van drill-down navigaties en de prestaties van je cijfers op elk niveau in real-time vergelijkt t.o.v. je vooropgesteld budget met wat er effectief in je boekhouding staat.