Geschreven door:

Monitr

bijgewerkt op:
May 24, 2023
6
min

Hoe personeelskosten forecasten? Zo doe je dit in Monitr!

Toon Samenvatting
Verberg samenvatting

Als ondernemer of financieel manager is het cruciaal om een helder beeld verkrijgen van je cash flow en je totale personeelkost. Echter worden in realiteit bij het opmaken van een cash flow forecast belangrijke kostenposten, zoals uitbetalingen van vakantiegeld, eindejaarspremies en sociale lasten vaak over het hoofd gezien. Dit kan leiden tot onnauwkeurige voorspellingen of zelfs tot cash problemen op korte termijn. Met Monitr stel je in enkele klikken een personeelsplan samen. Bereken in real-time je personeelskosten, inclusief RSZ, vakantiegeld en 13de maand, en splitst vervolgens je totale kost van je personeel automatisch op in je rapportering en je cash flow forecast.

Bekijk de interactieve demo

Functionaliteiten

  • 📋 Maak een personeelsplan per departement en wijs medewerkers toe.
  • 👥 Maak onderscheid tussen interne en externe medewerkers.
  • 💼 Pas de contractuele voorwaarden van elke medewerker individueel aan.
  • 💰 Bereken automatisch je personeelskost (inclusief vakantiegeld, 13e maand, sociale lasten, kost per departement, enz.).
  • 📊 Volg en simuleer de evolutie van je personeelskosten in de tijd via een speciaal dashboard.
  • 💹 Indexeer je personeelskosten aan de inflatie en simuleer het effect op je cash flow.
  • ⚙️ Kies zelf hoe je jouw resultaten wilt weergeven in je rapporteringsstructuur
  • 💻 Werk je personeelsbestand automatisch bij via een payroll softwarepakket - Beschikbaar voor: Nmbrs

Kortom, een personeelsmodule kan je helpen om je personeelskosten beter te beheren en te forecasten, zodat je betere beslissingen kunt nemen en je bedrijf financieel gezond kunt houden. Benieuwd hoe dit voor jou bedrijf werkt? Bespreek jouw persoonlijke situatie in 15 min. Praat met een cash flow expert!

Personeelsplan: Standaard voorwaarden

Het opstellen van een personeelsplan:

Met Monitr kun je op een flexibele manier je personeelsplanning beheren. Deel je medewerkers in per departement en kies zelf hoe je kosten worden opgenomen in je rapporteringsstructuur. Verder worden je kosten, zoals vakantiegeld, 13de maand en je sociale lasten, automatisch berekent en uitgesplitst in je cash flow forecast.

Personeelsmodule: Configuratie individuele voorwaarden

Configureer individuele loonsvoorwaarden:

Monitr biedt je de mogelijkheid om op flexibele manier de individuele loonsvoorwaarden per medewerker eenvoudig te configureren. Dit kan je in één klik doen voor al je medewerkers of individueel instellen per personeelslid. Maak onderscheid tussen interne en externe medewerkers. Pas de contractuele voorwaarden en extra legale voordelen individueel aan. En indexeer en simuleer je personeelskosten in real-time.

Personeelsmodule: kosten per departement

Automatische opsplitsing van totale kosten:

Een ander voordeel van Monitr is, dat het vakantiegeld, 13e maand en je sociale lasten automatisch kan uitsplitsen in je rapportering en je cash flow forecast. Dit is belangrijk omdat uitbetalingen van dubbel vakantiegeld en de eindejaarspremie ervoor zorgen dat de loonkosten niet gelijkmatig worden verdeeld over het jaar.

Vaak spreiden ondernemingen hun personeelskosten (inclusief vakantiegeld en eindejaarspremie) gelijkmatig over het jaar in hun budgetten en prognoses, zonder rekening te houden met uitgaande kasstromen. Dit betekent in realiteit dat bedrijven in de ene maand veel meer uitgeven, dan ze initieel hadden ingeschat. Wat in sommige situaties kan leiden tot cash flow problemen.

In Monitr zorgen we ervoor dat we ervoor dat het resultaat en de cash flow correct worden opgenomen. Monitr berekent je kosten en je cash flow automatisch, zodat je altijd over een nauwkeurig overzicht beschikt van waar, wanneer en waarom je geld naar buiten gaat. Lees meer

Custom Dashboard: personeelskosten

Simuleer je personeelskosten en je cash flow in real-time:

Verder is het mogelijk om de kosten van je personeelsplanning in real-time te volgen en te simuleren. Krijg een inzichtelijke weergave per departement en bekijk in één oogopslag. Je actuele cijfers VS je vooropgesteld budget, je kasstroom per type, de personeelsbezetting per departement en tot slot de gemiddelde kost per departement.

Budget builder: Stel je budget samen en simuleer je cash flow

Meerdere budgetvarianten opstellen:

Het personeelsplan in Monitr is gekoppeld aan een specifieke periode. Hierdoor kan je de effecten van bijvoorbeeld herstructurering, indexering of een veranderingen in het personeelsbestand in real-time op je cashpositie simuleren. En hoewel je personeel vaak het grootste deel omvat van je totale kost, zijn er ook andere zaken die invloed hebben op je cash flow. Door gebruik te maken van een budget builder kun je snel en gemakkelijk een cashflow forecast samenstellen en automatisch bijsturen met live data. Dit helpt je om betere beslissingen te nemen en de financieel gezondheid van je bedrijf in real-time te simuleren.

Synchroniseer Real-time: Koppel je loonadministratie met je personeelsplan

Koppel je personeelsplan met je loonadministratie

Monitr biedt je de mogelijk om met één klik je personeelsplan in real-time bij te werken. Maak een koppeling met je loonadministratie om al je medewerkers en hun contractuele voorwaarden automatisch te importeren. En splits vervolgens je totale personeelskost of je kosten per departement of medewerker op in je financiële rapportering en je cash flow forecast.

Beschikbaar voor:

Nmbrs

Wat zijn de voordelen van de personeelsmodule?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een personeelsmodule. Hieronder vind je een aantal van deze voordelen:

  1. 🤝 Flexibele configuratie van individuele loonsvoorwaarden per medewerker
  2. 🧍Mogelijkheid om onderscheid te maken tussen interne en externe medewerkers
  3. 📝 Aanpassing van de contractuele voorwaarden van elke medewerker, individueel
  4. 💸 Automatische berekening en uitsplitsing van je personeelskosten in je cashflow forecast. (Inclusief Sociale lasten, Vakantiegeld, 13de maand)
  5. 📈 Simulatie van de ontwikkeling van je personeelskosten in de tijd via een speciaal dashboard
  6. 💰 Indexering van je personeelskosten aan de inflatie en het effect op je cash flow
  7. 📊 Mogelijkheid om je resultaten op verschillende manieren weer te geven in je rapporteringsstructuur
  8. 🔄 Automatische bijwerking van je personeelsbestand via een payroll softwarepakket. - Beschikbaar voor: Nmbrs

De personeelsmodule kan je helpen om je personeelskosten beter te beheren en te forecasten, zodat je betere beslissingen kunt nemen en je bedrijf financieel gezond kunt houden. Benieuwd hoe dit voor jou bedrijf werkt? Bespreek jouw persoonlijke situatie in 15 min. Praat met een cash flow expert!

Ga praktisch aan de slag

De budgetmodule voor personeelskosten is gebouwd om op een gestructureerde manier je personeelskosten te budgetteren zonder de complexiteit van een spreadsheet. Ga praktisch aan de slag en bekijk hoe je een personeelsplan samenstelt in Monitr.

Monitr

Geschreven door:

Monitr, genomineerd door Volta Ventures, plaatst zich op "The Big Score 2022" als één van de 40 meest prestigieuze start-ups in België. De nominatie werd aan Monitr toegekend vanwege zijn innovatief vermogen om cash flow forecasting voor KMO's te automatiseren.

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om mijn personeelkosten te forecasten?

Als ondernemer of financieel manager is het cruciaal om een helder beeld te hebben van je cash flow. Vaak worden echter belangrijke kostenposten, zoals uitbetalingen van vakantiegeld, eindejaarspremies en sociale lasten, over het hoofd gezien. Dit kan leiden tot onnauwkeurige voorspellingen of zelfs tot cash problemen op korte termijn. Door het forecasten van je personeelskosten met Monitr, kun je in real-time je personeelskosten berekenen, inclusief RSZ, vakantiegeld en 13de maand, en vervolgens je totale kost van je personeel automatisch opdelen in je rapportering en je cash flow forecast. Zo kun je beter anticiperen op toekomstige uitgaven en je cash flow beter beheren.

Als ondernemer of financieel manager is het cruciaal om een helder beeld te hebben van je cash flow. Vaak worden echter belangrijke kostenposten, zoals uitbetalingen van vakantiegeld, eindejaarspremies en sociale lasten, over het hoofd gezien. Dit kan leiden tot onnauwkeurige voorspellingen of zelfs tot cash problemen op korte termijn. Door het forecasten van je personeelskosten met Monitr, kun je in real-time je personeelskosten berekenen, inclusief RSZ, vakantiegeld en 13de maand, en vervolgens je totale kost van je personeel automatisch opdelen in je rapportering en je cash flow forecast. Zo kun je beter anticiperen op toekomstige uitgaven en je cash flow beter beheren.

Hoe kan ik mijn personeelskosten forecasten met Monitr?

In Monitr kan je zelf een personeelsplan samenstellen en in real-time met je personeelsbestand synchroniseren. Dit zorgt ervoor dat je volledige kosten, inclusief je vakantiegeld en eindejaarspremies, automatisch worden opgesplitst en periodiek verdeeld, in je cijfers en je cashflow forecast. Verder biedt Monitr je de mogelijkheid om real-time aanpassingen te maken. Of gebruik te maken van financiële scenario’s. Zodat je altijd beschikt over een actueel en accuraat beeld van je cashflow en je eenvoudig kan budgetteren voor de toekomst.

In Monitr kan je zelf een personeelsplan samenstellen en in real-time met je personeelsbestand synchroniseren. Dit zorgt ervoor dat je volledige kosten, inclusief je vakantiegeld en eindejaarspremies, automatisch worden opgesplitst en periodiek verdeeld, in je cijfers en je cashflow forecast. Verder biedt Monitr je de mogelijkheid om real-time aanpassingen te maken. Of gebruik te maken van financiële scenario’s. Zodat je altijd beschikt over een actueel en accuraat beeld van je cashflow en je eenvoudig kan budgetteren voor de toekomst.

Hoe kan ik mijn personeelsplan bijwerken?

Monitr maakt het gemakkelijk om je personeelsplan aan te passen, of je nu nieuwe collega's toevoegt, vertrekkende medewerkers uitschrijft, of een contractuele wijziging doorvoert. Elke verandering wordt onmiddellijk bijgewerkt in je rapportering en je cashflow forecast. Pas je personeelsplan handmatig aan of synchroniseer het in real-time met je salarisadministratie.

Monitr maakt het gemakkelijk om je personeelsplan aan te passen, of je nu nieuwe collega's toevoegt, vertrekkende medewerkers uitschrijft, of een contractuele wijziging doorvoert. Elke verandering wordt onmiddellijk bijgewerkt in je rapportering en je cashflow forecast. Pas je personeelsplan handmatig aan of synchroniseer het in real-time met je salarisadministratie.

Andere bekeken ook

Vraag een gratis gepersonaliseerde testcase aan of bespreek vrijblijvend de mogelijkheden voor je kantoor

Ik wil een demo

Vraag een testcase aan voor je bedrijf? Ik wil een test case

Maak een keuze over het gebruik van uw cookie-instellingen. Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring beter te maken. De beperkte ervaring ontzegt cookies en kan mogelijk uw gebruikerscomfort beïnvloeden. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie of klik op de knop geavanceerd om uw persoonlijke voorkeuren manueel te wijzigen.