Geschreven door:

Monitr

bijgewerkt op:
November 21, 2023
4
min

Navigeren door real-time data: De Revolutie in CFO-as-a-Service

Toon Samenvatting
Verberg samenvatting

Espresso Finance, geleid door de ervaren freelance CFO Peter Strik, brengt financiële expertise rechtstreeks naar de kern van bedrijfsoperaties. Met een bedrijfsmodel gericht op flexibiliteit, biedt Peter CFO-diensten 'as a service', variërend van parttime tot interim rollen. Het is zijn missie om inzicht te transformeren in vooruitgang, de kracht van real-time financiële data te benutten en een frisse blik te werpen op traditionele boekhouding.

Van omzet naar strategie

De methodiek van Espresso Finance is diepgeworteld in het analyseren van bedrijfsstructuren en omzetdynamiek. "Een strategie begint met het begrijpen van omzetbronnen en hun impact op het bedrijf" zegt Peter. “Het doel is om de omzetstroom te begrijpen, te ontrafelen en ontcijferen welke klantgroepen of productgroepen of afdeling, het meest bijdragen aan zowel kosten als omzet. Deze gedetailleerde analyse biedt een stevig fundament voor strategische besluitvorming en groei.

Monitr als schakel naar strategisch Inzicht

Met Monitr herschikt Espresso Finance de conventionele financiële rapportage naar een panoramisch overzicht van bedrijfsprestaties. "Het is niet alleen een kwestie van het huidige beeld analyseren, maar ook van het tijdig bijsturen van de bedrijfskoers," merkt Peter op. "Monitr transformeert een traditionele P&L naar een levend beeld van waar we staan en waar we heen kunnen." illustreert Peter. Dit biedt een dieper inzicht in de efficiëntie van bedrijfsprocessen en de realisatie van bedrijfsdoelstellingen, dat verder gaat dan standaard overzichten.

Voorbij traditionele methoden

De aanpak van Espresso Finance overstijgt de beperkingen van traditionele spreadsheets door het aanbieden van dynamische en aanpasbare oplossingen. "We bieden een dynamisch en evoluerend inzicht, waarmee bedrijven continuïteit in hun financiële strategie behouden," zegt Peter. Dit zorgt voor een naadloze integratie van nieuwe financiële leiderschap zonder verlies van inzicht of richting.

Brug tussen data en groei

In een wereld waar cash, king is, slaat Espresso Finance de brug tussen data en groei: met real-time cashflow forecasting. "Een goed begrip van je cashflow is essentieel; het is het verschil tussen falen en slagen" deelt Peter. "Waar een accountant je kan vertellen dat je failliet bent, zorg ik ervoor dat je zicht hebt op je groeipotentieel en dat je beslissingen neemt die de toekomst van je bedrijf zeker stellen."

Adaptieve besluitvorming in real-time

Espresso Finance benut Monitr om bedrijfsdata om te zetten in proactieve besluiten. "Analyseren en bijsturen; dat is de essentie van onze adaptieve strategie" stelt Peter. Met deze methode garandeert hij dat bedrijven niet alleen reageren op veranderingen, maar deze voorblijven. "We leven in een wereld waar verandering de enige constante is" merkt Peter op. "Onze taak als een financieel strateeg is om snel en adaptief op die veranderingen te anticiperen en onze cliënten te wapenen, met real-time kennis om snel te handelen."

Monitr

Geschreven door:

Monitr, genomineerd door Volta Ventures, plaatst zich op "The Big Score 2022" als één van de 40 meest prestigieuze start-ups in België. De nominatie werd aan Monitr toegekend vanwege zijn innovatief vermogen om cash flow forecasting voor KMO's te automatiseren.

Veelgestelde vragen

No items found.
Andere bekeken ook

Vraag een gratis gepersonaliseerde testcase aan of bespreek vrijblijvend de mogelijkheden voor je kantoor

Ik wil een demo

Vraag een testcase aan voor je bedrijf? Ik wil een test case