Geschreven door:

Monitr

bijgewerkt op:
4/5/2023
5
min

Hoe recurring revenue forecasten? Zo doe je dit in Monitr!

Als bedrijf is het uitermate belangrijk om een stabiele en voorspelbare inkomstenstroom te genereren. Maar hoe hou je als ondernemer het overzicht en zorg je ervoor dat data up-to-date is? Koppel met Monitr je abonnementenbeheer (Stripe, Younium, Exact Online, …)  en neem je huidige contracten automatisch op in je cash flow forecast.

Bekijk de interactieve demo

Functionaliteiten

🔄 Werk je data in real-time bij door middel van een live integratie. (Stripe, Younium, Exact online …)

💸 Maak assumpties voor de toekomstige groei en configureer per contract type een inschatting van het aantal nieuwe klanten, je maandelijkse groei en je potentiële churn.

📉 Krijg een gedetailleerd overzicht van je recurring revenue per contract type

📊 Bekijk je abonnementen, MRR en Churn, Gemiddelde omzet per klant, je CAC, sales & marketing kosten & terugverdientijd in één overzichtelijk scherm.

🗓️ Voeg per contract type een maandelijkse of jaarlijkse verdeling toe.

🗺️ Configureer hoe je jouw resultaten wilt opnemen in je rapportering en je cash flow forecast.

Kortom de budgetmodule terugkerende inkomsten helpt je om je recurring revenue in real-time te beheren en correct op te nemen volgens periodiciteit in je cash flow forecast. Benieuwd hoe dit werkt? Bespreek je persoonlijke situatie en praat rechtstreeks met een cash flow expert!

Budget Module: terugkerende onkosten

Wat doet Monitr

Met Monitr kun je eenvoudig je toekomstige omzet voorspellen op basis van je huidige abonnementenbeheer en lopende contracten. Werk je contracten in real-time bij en neem deze automatisch op in je cash flow forecast. Verder biedt het interactieve dashboard. Volg je recurring revenue op de voet en bekijk in één oogopslag de belangrijke statistieken zoals je churn, je MRR en je gemiddelde omzet per klant.

Importeer je contracten

Importeer automatisch je lopende contracten

Monitr integreert automatisch met je abonnementenbeheer. Op deze manier kan je eenvoudig voor een vaste periode of continu je contractdata in real-time bijwerken en automatisch opnemen en uitsplitsen in je cash flow forecast. 

Verwachtingen & toekomstige groei

Configureer je verwachtingen per contract type

Naast je cijfers in real-time bijwerken kan het interessant zijn om een inschatting te maken van je verwachte toekomstige groei en verloop. Per contract type kan je eenvoudig je churn, groei en het aantal verwachte klanten instellen. Op deze manier kan je een goede inschatting maken van je verwachte omzet op basis van assumpties en je prestaties in real-time vergelijken t.o.v. je vooropgesteld budget.

Contract types & rapporteringsstructuur

Split je contracten op in je rapportering en je cash flow forecast

Met Monitr kan je eenvoudig je contracten uitsplitsen in je rapportering en je cash flow forecast. Bepaal per contract type toe hoe je jouw resultaten wilt verwerken en trek dit vervolgens automatisch door in je rapportstructuur en je cash flow forecast. Wanneer je meer detail vereist, is het bovendien mogelijk om je data te filteren op analytische assen. Deze assen kan je vervolgen ook gebruiken om je data te filteren en te pivoteren.

Interactief dashboard: CAC, Churn, MRR, ARPA, ...

Bekijk je churn, MRR en gemiddelde omzet

Tot slot verzamelt Monitr je belangrijkste statistieken in één interactief dashboard. Volg je recurring revenue op de voet en bekijk in één oogopslag, je churn, je MRR en je gemiddelde omzet per klant, je customer acquisition cost, je sales & marketing kosten en je terugverdientijd in één scherm.

Wat zijn de voordelen van recurring revenue te forecasten

🚀 Revenue recognition: Verdeel je omzet automatisch periodiek over het ganse jaar en neem je resultaat per maand correct op in je cash flow forecast.

💼 Betere beslissingen: Recurring revenue forecasting geeft je inzicht in toekomstige omzetstromen, waardoor je betere zakelijke beslissingen kunt nemen.

🔄 Up-to-date: Je cijfers worden automatisch bijgewerkt en zijn steeds up-to-date

Waarom forecasten bedrijven hun recurring revenu niet?

Het forecasten van recurring revenue kan een complexe en tijdrovende taak worden in spreadsheets, vooral wanneer contracten periodiek moeten worden bijgewerkt en handmatig moeten worden opgesplitst in een cashflow-forecast. Om deze reden is het sterk aan te raden om een integratie te gebruiken. Een integratie zorgt ervoor dat alle je data in real-time wordt bijgewerkt en vermindert de kans op menselijke fouten. Verder Bedrijven houden - wegens complexiteit - vaak geen rekening met periodieke betalingen, wat kan leiden tot stevige schommelingen in je cash flow.

Een praktisch voorbeeld: stel wanneer een van je grootste klanten jaarlijks 1.200.000 EUR betaalt en je gewoon 100.000 per maand uniform verdeeld in je cash flow. Als je dit in je cashflow-forecast laat doorlopen, lijkt je cashflow stabiel. Maar, in werkelijkheid betaald je klant éénmalig in januari 1.200.000 EUR en 0 EUR in de andere maanden, waardoor je een vertekend beeld krijgt van je werkelijke inkomsten en uitgaven. Het niet correct toepassen van periodiciteit leidt vaak tot cashflowproblemen en dwingt bedrijven om, indien nodig, overbruggingskrediet aan te vragen.

Ga praktisch aan de slag

De budgetmodule voor terugkerende inkomsten is gebouwd om op een gestructureerde manier je recurring revenue te budgetteren zonder de complexiteit van een spreadsheet. Ga praktisch aan de slag en bekijk hoe je een recurring revenue budget samenstelt in Monitr.

Monitr
Geschreven door:

Monitr, genomineerd door Volta Ventures, plaatst zich op "The Big Score 2022" als één van de 40 meest prestigieuze start-ups in België. De nominatie werd aan Monitr toegekend vanwege zijn innovatief vermogen om cash flow forecasting voor KMO's te automatiseren.

Veelgestelde vragen

No items found.
Indien de website gebruikt wordt zonder cookie-instellingen aan te passen of de knop ‘ga verder’ wordt geselecteerd, wordt het gebruik van cookies toegestaan. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie of klik op de knop geavanceerd om uw persoonlijke voorkeuren manueel te wijzigen.