Maak een betrouwbare cash flow forecast op lange en korte termijn

Monitr maakt gebruik van budget modules om de accuraatheid van je budget in real-time bij te stellen. Op deze manier krijg je een realistisch beeld van je cijfers en kan je op elk moment een simulatie maken van wanneer je geld binnenkomt en waar je geld naartoe gaat.

HOE VERSCHILT MONITR

Monitr maakt van budget modules om op een accurate manier je cash flow te berekenen. Een budget module kan je beschouwen als een logisch rekenmodel. Dit zorgt ervoor dat je cash flow via een best-practice model automatisch berekent wordt en je data net als je cijfers steeds up-to-date zijn.

Houdt je cijfers live en up-to-date

Best-practice model om je cashflow automatisch te berekenen

Zorgt ervoor dat je jouw data maar éénmaal hoeft in te geven. Geen dubbel invoer.

Verbetert de accuraatheid van je forecast en past je progonses in real-time aan op korte termijn.

Lees meer

Monitr vertrekt van een indirecte cash flow forecasting methode. Dit betekent dat je budget opbouwt vanuit je boekhouding. Hierdoor rijkt je cash flow forecast verder dan enkel zaken die onderdeel zijn van je inkomsten en je uitgaven.

Verder kan je in Monitr makkelijk analytische assen toewijzen en een aangepaste rappoteringstructuur opmaken op maat je bedrijf. Eenmaal je rappoteringstructuur is ingesteld, kan je eenvoudig je cash flow forecast automatiseren en je cijfers inzichtelijk maken op lange termijn.

Connecteert met je boekhouding

Betrouwbaarder op langer termijn

Makkelijker om te automatiseren

Uitgebreide mappingsstructuur met analytische assen

Maak gebruik van een Balans-, Resultatenrekening & een Cash Flow statement

Een boekhouding is vaak een momentopname. Daarom maakt Monitr gebruik van live data en budget modules om ook op korte termijn je forecast realistisch bij te sturen.

Houdt rekening met opstaande klanten & leveranciers

Overschrijf je revenue op basis van je CRM of je actuele pipeline

Connecteer je abonnementen facturatie en integreer je recurring revenue in je cash flow forecast

Corrigeert je cash flow forecast in real-time op basis van je van je project management data

Hoewel iedereen een prognose kan maken, oefent de manier waarop ze berekend wordt, een grote invloed uit op je resultaat. Om deze reden maakt Monitr gebruik van geautomatiseerde budget modules, integraties en live data.

Monitr stuur je Cash Flow forecast in real time bij op basis van:

Opstaande klanten & leveranciers

BTW

Netto werkkapitaal

Voorschotten

Omzet erkenning

Budget modules & integraties

Compabiliteitscheck

Monitr is geschikt voor jou als

Je cashflow is kritisch voor je bedrijf

Monitr maakt gebruik van budget modules om de accuraatheid van je cashflow forecast in real-time bij te werken. Op deze manier krijg je een realistisch beeld van je cijfers en kan je op elk moment simuleren wanneer je geld binnenkomt en waar je geld naartoe gaat.

Je wilt je cashflow simuleren in real-time

Monitr koppelt rechtstreeks met je boekhouding en je operationele tools waardoor je een gedetailleerd en up-to-date inzicht krijgt in de evolutie van je cashflow. Hierdoor kan je eenvoudig zien hoe en wanneer je geld binnenkomt. En ben je gegarandeerd dat je cijfers in real-time worden bijgewerkt, waardoor je steeds over accurate en up-to-date cijfers beschikt.

Je hebt nood aan een aangepaste rapporteringsstructuur

Monitr biedt een drag-and-drop systeem om in een paar klikken een aangepaste rapporteringsstructuur te bouwen of aan te passen. Maak gebruik van drill-down navigaties en klik door van een holistisch overzicht tot op factuurniveau.

Verder beschikt Monitr over 3 belangrijke rapporten: een winst- en verliesrekening, een balans- en tot slot een cash flow statement. Voor meer geavanceerde rapporteringsmogelijkheden kan je bijkomend gebruik van analytische assen (zoals kostenplaats, -drager of project codes).

Pas deze toe op je rapporteringsstructuur of gebruik deze om je resultaten te filteren en te pivoteren.

Je wilt operationele data gebruiken

Met Monitr kan je gebruik maken van budget modules en operationele data om je budget vanaf nul op te bouwen en in real-time bij te sturen. Op deze manier kan je cashflow forecast buiten je boekhouding om up-daten en je cijfers net als je forecast in real-time bijwerken door een koppeling met je operationele tools.

Dit heeft als gevolg dat je niet zomaar cijfers uit het verleden doortrekt. En je steeds over accurate en up-to-date cijfers beschikt. Wat bij gevolg ook je prognoses accurater en betrouwbaarder maakt op zowel lange- als een korte termijn.

Je wilt een real-time cashflow forecast opmaken zonder Excel

Door gebruik te maken van budget modules kan je op een accurate en betrouwbare manier in enkele klikken je cashflow berekenen. Een budget module kan je zien als logische rekenmodel. Deze vervangt in wezen je spreadsheet en de complexiteit die daarbij gepaard gaat.

Kortom, dit zorgt ervoor dat je zelf geen CSV-files manueel moet bijwerken of matchen. Mits Monitr je data centreert binnen één platform en rechtstreeks connecteert met je boekhouding, kan je er zeker van zijn dat je data in real-time wordt bijgewerkt, waardoor je steeds over accurate en up-to-date cijfers beschikt.

Andere oplossingen zijn aangewezen als...
Je hebt enkel behoefte aan eenvoudige berekeningen om je cashflow te voorspellen

In het geval je liever een cashflow forecast opmaakt in een spreadsheet, en dit voldoende is, gaan we hier zeker niemand van weerhouden. Maar hou er wel rekening dat de manier waarop de cashflow van je bedrijf berekend wordt, in dit geval manueel, mogelijk een grote invloed uitoefent op je resultaat.

Wanneer je er voor kiest om spreadsheets te vervangen door budget modules elimineer je de kans op fouten omdat je elke vorm van handmatige invoer beperkt. Verder hoef je jezelf ook geen zorgen meer maken over het manueel matchen van data of de logische opbouw van formules.

Een budget module gebruikt een best practice model om automatisch je cashflow in real-time te berekenen. Hierdoor ben je verzekerd dat exact weet hoeveel en wanneer je geld binnenkomt of buiten gaat. En je beschikt over accurate en up-to-date cijfers.

Je vindt het voldoende om enkel te vertrekken vanuit bankafschriften

Opgelet: wanneer je vanuit bankafschriften vertrekt kan je enkel zien wat je al hebt. Wanneer je dan zou praten over de toekomst of toekomstige betalingen en opstaande facturen, heb je dit inzicht niet. Om deze redenen vertrekt Monitr vanuit de boekhouding.

Dit wil zeggen dat we jouw cash flow volledig opbouwen vanaf nul. Dit zorgt ervoor dat je niet zomaar cijfers uit het verleden doortrekt. Wat enkel ten goede komt voor de accuraatheid en betrouwbaarheid van je forecast op zowel lange- en korte termijn.

BUDGET MODULES

Bereken accuraat je cash flow met budget modules

Door gebruik te maken van budget modules kan je in enkele klikken je cash flow berekenen. Stel tot 10x sneller je cash flow forecast samen en stuur deze in real-time realistisch bij op meerdere niveaus.

Lees meer

Berekend je cash flow in real-time

Geoptimaliseerd op maat van je sector

Best practice cash flow rekenmodel

Houdt je data live & up-to-date

Verbeterd de betrouwbaarheid en accuraatheid van je forecast ook op korte termijn

Real-time cash flow

Beheer je cash flow op maat van je bedrijf en volg de meest vitale onderdelen van je business in real-time

What if (Scenario's)

Wat als je in de toekomst kan kijken? Met what-if kan je snel de uitkomst testen van meerdere scenario's. Maak in enkele klikken een variant van een bestaand budget en simuleer de impact op je cash flow in real-time.

Custom Dashboards

Bekijk in één oogopslag de meeste vitale onderdelen van je bedrijf. Maak gebruik van interactieve dashboards en volg je cash flow op in real-time. Met Monitr centraliseer je eenvoudig je financiële data in één overzicht platform.

Uitgebreide rapportering

Uitgebreide rapportering (met analytische data)

Met Monitr kan je eenvoudig je resultaten segmenteren per afdeling of per project. Maak gebruik van analytische data, zoals: kostenplaats, kostendrager of project codes of vertrek sector template en pas deze aan.

Lees meer

Vertrek vanuit sector templates

Vergelijk je prestaties op t.o.v. je budget

Beheer je cijfers van in één interactief dashboard

Segmenteer je resultaat per afdeling of per project

Maak gebruik van drill down's. Navigeer en klik door van helicopterview tot op factuur niveau

Gebruik een drag & drop builder om een aangepaste rapporteringsstructuur op te maken op maat van  je bedrijf